The Lord of the rings Greek Forum

Εγγραφείτε τώρα, και αρχίστε το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Μέσης Γης!
Σαν επισκέπτης βλέπετε μόνο συγκεκριμένα αντικείμενα! Οι υπόλοιπες δημόσιες συζητήσεις παραμένουν κρυμένες!
The Lord of the rings Greek Forum

Κάντε εγγραφή τώρα για να δείτε όλες τις δημόσιες συζητήσεις μας!


  Γενικά για το παιχνίδι.

  Μοιραστείτε
  Radagast
  Radagast
  Founder
  Founder

  Αριθμός μηνυμάτων : 764

  Character sheet
  Φυλή: Κακός Μάγος
  Ισχύς:
  0/100  (0/100)
  Διαγωνισμοί: Εκτός Συναγωνισμού

  Γενικά για το παιχνίδι.

  Δημοσίευση από Radagast Την / Το Δευ Μαρ 22, 2010 9:58 pm

  Η ενασχόληση με τις Μινιατούρες είναι ένα από τα πιο διάσημα Hobby, μικρών και μεγάλων (κυρίως). Όταν όμως οι Μινιατούρες αυτές έχουν και μια ακόμα χρήση πέραν της διακόσμησης του δωματίου μας ή της βιβλιοθήκης μας, τότε ερχόμαστε σε αυτό που αποκαλούμε και Αγγλιστί ως, Miniature War Games. Δηλαδή οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των στρατηγών (ο καθένας με δικής του επιλογής και δημιουργίας στρατό) σε ένα πόλεμο ενάντια στον στρατό του αντίπαλου παίκτη, σε μια μικρογραφία πεδίου μάχης.

  Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά Miniature War Games και το κάθε ένα έχει το δικό του σετ από φιγούρες και τους δικούς του κανόνες. Οι μινιατούρες χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές φυλές-στρατούς του παιχνιδιού. Έτσι κάθε παίκτης όταν ξεκινάει να παίζει ένα Παιχνίδι με Μινιατούρες, επιλέγει αρχικά με ποιον στρατό (ή φυλή) θα παίζει και από τότε και στο εξής αποκτά μινιατούρες που ανήκουν σε εκείνο το στρατό. Βέβαια, κανείς δεν του απαγορεύει να αποκτήσουν άλλες μινιατούρες, αλλά η ουσία είναι ότι δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν όταν θα παίζουν, διότι οι κανόνες επιβάλλουν ότι ο κάθε παίκτης όταν παίζει αντίπαλος με κάποιον άλλο παίκτη, ο στρατός του πρέπει να αποτελείται από ένα ομοιόμορφο στρατό. Τα Παιχνίδια με Μινιατούρες αντλούν το υλικό τους από την σφαίρα της Φαντασίας, είτε αυτή είναι παρελθοντική (μάγοι, ιππότες, τοξότες κτλ) είτε την μελλοντική (Laser, ιπτάμενα οχήματα κτλ).

  Οι κανόνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή των Παιχνιδιών με Μινιατούρες διότι καθορίζουν τον τρόπο κίνησης των μινιατούρων στο πεδίο μάχης. Ποιες μινιατούρες κινούνται πρώτες, πως γίνεται η επίθεση, τι συμβαίνει με τα φυσικά εμπόδια και διάφορους άλλους κανόνες που διευκρινίζουν τα πάντα για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Εδώ να ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση και να πούμε ότι το πεδίο μάχης ως συνήθως είναι ένα μεγάλο τραπέζι, στο οποίο πέραν των στρατών που παρατάσσονται των δύο -ή παραπάνω παιχτών-, υπάρχουν και σε σμίκρυνση διάφορα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως: λόφοι, σπίτια, φράχτες, τοίχοι και άλλα. Πολύ συχνή είναι η χρήση των ζαριών, η οποία είναι απαραίτητη για την διεξαγωγή της μάχης. Όσο πιο καλή μια μινιατούρα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να πετύχει-ευστοχήσει και να προκαλέσει ζημιά σε μια αντίπαλη μινιατούρα.. Όταν μια μινιατούρα δεχτεί αρκετή ζημία από τις αντίπαλες μινιατούρες τότε "πεθαίνει" και αποχωρεί από το πεδίο μάχης, έτσι μειώνεται η δύναμη του στρατού του παίχτη που είχε την απώλεια.

  Προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισορροπία ανάμεσα στους στρατούς και η μάχη να είναι όσο το δυνατό πιο δίκαιη, κάθε μινιατούρα χαρακτηρίζεται και από έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει την δυναμικότητα της, ή τους πόντους της όπως συνηθίζεται να λέγεται. Όσο πιο δυνατή μονάδα τόσο περισσότερους πόντους έχει. Κατά την δημιουργία του Στρατού από μινιατούρες κάθε παίκτης υποχρεούται να ακολουθήσει τον παρακάτω κανόνα: το σύνολο των πόντων των μινιατούρων του στρατού του να μην ξεπερνάει το προκαθορισμένο-συμφωνημένο. Δηλαδή αν αθροίσει όλους του Πόντους των Μινιατούρων από τους οποίους θα αποτελείται ο Στρατός του, δεν πρέπει να ξεπερνάει αυτόν τον προκαθορισμένο αριθμό. Ο περιορισμός σε Πόντους σε συνδυασμό με την αποκλειστική χρήση μινιατούρων από ένα στρατό ή φυλή, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα σε κάθε μάχη-παρτίδα. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που οι στρατοί των δύο αντίπαλων παικτών δεν είναι ίσοι σε δυναμικότητα-πόντους και αυτό γίνεται ως συνήθως σε μάχες, "απομίμηση" Ιστορικών μαχών από την ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά το παραπάνω παράδειγμα αποτελεί μια εξαίρεση. Οι κανόνες γενικά επιβάλλουν στους παίκτες όταν παίζουν να έχουν την ίδια δυναμικότητα στους στρατούς τους.

  Πέραν όμως του παιχνιδιού και των κανόνων του, όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο Hobby αφιερώνουν αρκετές από τις ελεύθερες ώρες τους στην Βαφή των Μινιατούρων τους. Οι Μινιατούρες κατά την αγορά, είναι άβαφες- άχρωμες. Προκειμένου να γίνει πιο εντυπωσιακή, πρέπει ο παίχτης να την βάψει. Μέσα στα βιβλία κανόνων του κάθε στρατού, υπάρχουν συμβουλές και υποδείξεις για τα χρώματα της κάθε φυλής και στρατού, χωρίς όμως να περιορίζουν τον παίχτη στο να βάψει τις φιγούρες όπως εκείνος θέλει. Παράλληλα με βάψιμο των μινιατούρων είναι και η δημιουργία του πεδίου μάχης: δηλαδή δεντράκια, λόφοι, τοίχοι, σπίτια. Τα οποία είναι σε αναλογία μεγέθους με τις μινιατούρες και διακοσμούν το πεδίο μάχης (το τραπέζι δηλαδή) στο οποίο θα διεξαχθεί τον παιχνίδι των δύο αντίπαλων παιχτών.

  Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι το στοιχείο της στρατηγικής. Ο κάθε παίχτης δεν μπορεί να επιλέξει ολόκληρη την συλλογή από τις μινιατούρες του και να τις βάλει στο πεδίο της μάχης. Πρέπει να επιλέξει με προσοχή μερικές από αυτές, ούτως ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στον συμφωνημένο αριθμό πόντων/δυναμικότητας. Θα χρησιμοποιήσει πολλές μονάδες και μικρές σε ισχύ μονάδες ή λίγες και μεγάλες σε δυναμικότητα, διότι ανάλογα με την δύναμη της μια μονάδα τόσο περισσότερους πόντους θα κοστίζει. Επίσης η στρατηγική διαφαίνεται και στο πεδίο της μάχης όπου πρέπει να γίνει σωστή η επέλαση του στρατού, ούτως ώστε να μην έρθει σε δύσκολη θέση ενάντια στον στρατό του αντιπάλου και κάθε μονάδα να συνεισφέρει τα μέγιστα για την νίκη του στρατού στην μάχη. Σημαντικό ρόλο φυσικά παίζει το ίδιο το πεδίο της μάχης το οποίο έχει δύσβατα σημεία, άλλα τα οποία είναι απρόσιτα και τέλος πεδία που κρύβουν την ορατότητα. Ήγγικεν η ώρα να οδηγήσετε τον στρατό σας στην νίκη...μαζέψτε τους στρατιώτες σας και ο πόλεμος θα ξεσπάσει...το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η νίκη ΜΕ ή χωρίς απώλειες, δεν έχει σημασία!
  avatar
  Mitselangello
  Middle-Earth Resident
  Middle-Earth Resident

  Αριθμός μηνυμάτων : 1

  Απ: Γενικά για το παιχνίδι.

  Δημοσίευση από Mitselangello Την / Το Κυρ Ιουλ 31, 2011 10:47 pm

  Καλησπέρα γνωρίζει κανείς απο που μπορώ να βρώ τους κανόνες του παιχνιδιού του Lord of the Rings, του Warhammer ή το strategy με στρατιωτάκια της ιστορίας πχ 2ος παγκόσμιος πόλεμος, μεσαίωνας κλπ θέλω να ψαχτώ πρώτα με τους κανόνες των παιχνιδιών αυτών και μετά να κρίνω πιο απο όλα αυτά είναι το πιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι και στη μάχη και μετά να αρχίσω να συλλέγω φιγούρες για μάχη κλπ. Ευχαριστώ...
  Radagast The Brow
  Radagast The Brow
  Middle-Earth Resident
  Middle-Earth Resident

  Αριθμός μηνυμάτων : 7
  Ηλικία : 40
  Τόπος : Ost Guruth

  Character sheet
  Φυλή:
  Ισχύς:
  0/0  (0/0)
  Διαγωνισμοί:

  Απ: Γενικά για το παιχνίδι.

  Δημοσίευση από Radagast The Brow Την / Το Παρ Αυγ 19, 2011 5:25 pm

  Τη μου θυμισες τωρα λεεμε.....De Agostini ειχε βγαλει αφιερωμα για τον Αρχοντα εχω μαζεψει σχεδον ολες τις μινιατουρες.Δυστηχως δεν εμεθα των τροπο παιχνιδιου αλλα τις εχω ακομα .Τιμανε εναν σημαντικο μερος στην συλλογη μου.Το στυλ παιχνιδιου με την μαιζουρα η το μετρο δεν μα αρεσε ..Προτιμω τα ζαρακια

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Ιαν 24, 2019 1:01 pm